A kezdetek

A legtöbb krónikus elváltozás megelőzhető lenne a legújabb táplálkozástudományi kutatások alapján, ha táplálkozásunk révén, illetve annak kiegészítésével biztosítanánk sejtjeink számára a legfontosabb mikrotápanyagokat.

Egyes kutatók szerint akár 70%-ban is képes meghatározni a gyógyulásunk sikerességét, gyorsaságát az, hogy mivel látjuk el szervezetünket. Bizonyos hatóanyagok, mint például a kurkuminoidok, az 1-3, 1-6 béta-glükán, az R-alfa-liponsav, az aktív D-vitamin, vagy éppen a szerves kötésű magnézium, melyek étrend-kiegészítők formájában is elérhetőek, igen komoly eredményeket értek el az elmúlt évtized kutatásai alapján a daganatos betegségek, a metabolikus szindróma, a 2-es típusú cukorbetegség, a gyulladásos bélbetegségek, az autoimmun folyamatok, az ízületi bántalmak, bizonyos allergiák és a kardiovaszkuláris betegségek kiegészítő kezelése során.

A téma rendkívüli fontosságát felismerve személyes indíttatásból és a táplálkozástudományban jártas kutató barátaim bíztatására úgy határoztam, hogy olyan termékcsaládot fejlesztetek ki, amely

 • eltér a sablonos tömegcikkektől,

 • biztonságosan alkalmazható,

 • a lehető legmagasabb dózisú hatóanyagokat tartalmazza
  (szem előtt tartva az egyes komponensek egymáshoz viszonyított arányait a jobb felszívódás és hasznosulás érdekében),

 • a legmagasabb gyártási kritériumoknak is megfelel (GMP),

 • egyedi, magyar, komponenseit tekintve a legjobb biohasznosulással és hatékonysággal működő vegyület formákból áll 

 • és egy a maga nemében kuriózumnak számít.

Így született meg a Napfényvitamin 2015-ben.

Kifogástalan minőség

 1. A Napfényvitamin termékek Szegeden a napfény városában egy GMP minősítésű üzemben készülnek.

 2. GMO-, cukor-, laktóz-, glutén- és doppingszernek minősülő anyagoktól mentesek.

 3. Mesterséges adalékanyagokat, színezéket, titán-dioxidot sem a kapszula sem a hatóanyag komplex nem tartalmaz.

 4. Termékeinkbe csak ellenőrzött és biztonságos forrásból származó alapanyagok kerülnek és kifejezetten olyan hatóanyagok alapján kerülnek összeállításra, melyek hatékonyságát klinikai vizsgálati eredmények is alátámasztják mendemondák helyett.

Jövő és perspektíva

Célunk egy nemzetközi, minden nagyobb városban elérhető, Napfényvitamin pontokon keresztül működő értékesítési hálózat kiépítése olyan partnerek segítségével, akik maguk is jártasak a táplálkozástudományban, esetleg a gyógyászat valamely területén működnek.

Gyümölcsöző, egymást támogató szakmai és üzleti kapcsolaton alapuló együttműködés az elsődleges szempont. Annak érdekében, hogy a Napfényvitamin termékek további fejlesztése, az új készítmények piaci integrálása és az értékesítési hálózat még intenzívebben fejlődhessen 2018 júliusában céget hoztunk létre Vitamin Sunlight Kft. néven.

Cégünk ezután nem csupán a belföldi értékesítést, hanem a külföldi partnerek bevonását is fontos küldetésének tekinti, végső soron egy stabil, prosperáló, saját gyártó üzemmel rendelkező nemzetközi cég alapjait hivatott megteremteni.

Innovatív problémaspecifikus Probiotikumok

A jól működő bélrendszer az alapja egészségünknek, erős immunrendszerünknek, ezt már a tudomány sok oldalról bebizonyította.  Ahhoz, hogy:

 • jól fel tudjanak szívódni az értékes tápanyagok,

 • ne legyen állandó puffadás a bélben,

 • ne kelljen állandóan figyelni és kontrolálni az étkezésünket,

 • erősek, energikusak lehessünk,

 • ne legyenek emésztési problémáink

 • bélrendszeri gyulladásos, daganatos elváltozásaink és megbetegedéseink,

a bélflóra regenerálására, erősítésére van szükség.

A belek lumenét bélelő, rendkívül sérülékeny és vékony nyálkahártya épségét nagymértékben befolyásolja bélflóránk, tudományos nevén a mikrobióta rendszerünk állapota. Harmonikusan működő mikrobiom egészséges bélműködést eredményez.

Kutatások támasztják alá, hogy bélflóránk megfelelő állapotban képes támogatni

 • immunrendszerünk hatékonyságát,

 • ellensúlyozni az allergiás reakciók és autoimmun státusz, – betegségek létrejöttét,

 • megalapozza idegrendszerünk kiegyensúlyozottságát, jobb kedélyállapotot, jobb stressztűrő képességet biztosít.

Alig van olyan probléma szervezetünk rendkívül bonyolult biokémiai rendszerében, beleértve a hormonháztartást is, amire ne lenne hatással a mikrobiom.

Az utóbbi években a mikrobiom témában fellelhető kutatási eredmények sokaságát figyelve és az egyre növekvő számú, a mikrobiom egyensúlyi állapotának kisiklására visszavezethető számos egészségügyi problémát felismerve elhatároztuk, hogy rövid időn belül létrehozunk a Napfényvitamin termékcsalád különálló szegmenseként

problémaspecifikus probiotikumokat,

ami azt jelenti, hogy egy-egy készítmény kifejezetten olyan jótékony (az emberi bélflórát alkotó) mikroorganizmusokat tartalmaz, melyek egy adott, tömegeket érintő probléma esetén a betegek életminőségének javulását hivatott támogatni.

Így célirányosan tudunk kiegészítőket biztosítani a jövőben

IBS-ben szenvedő személyeknek,

cukorbetegeknek

vagy éppen azoknak, akik a depresszió árnyékában élik mindennapjaikat.

A mikrobiom célzott regenerációjában kiaknázatlan kincsek és óriási lehetőségek vannak, mi ezt szeretnénk minden háztartásba elvinni!

PINTÉR ZOLTÁN

Ügyvezető igazgató
Termékfejlesztési csoportvezető
Food Supplement Adviser

Közel tíz éve már annak, hogy a táplálkozástudomány felkeltette az érdeklődésemet.

Akkoriban a miskolci Gyermekegészségügyi Központban volt alkalmam dolgozni. A betegágy mellől tapasztalhattam meg milyen is az, amikor egy beteg gyermek a szeretet és a folyamatos anyai odafigyelés mellett bizonyos kiegészítők alkalmazásával együtt képes felépülni akár igen súlyos megbetegedésekből természetesen a megfelelő orvosi kezelések támogatásával. A személyes tapasztalatok és egy konkrét eset volt az, ami egyértelművé tette számomra, hogy az emberi szervezet egészségének fenntartása, a betegségek leküzdése csak is az ortomolekuláris gyógyászat, a komplementer eszközök és a modern orvostudomány vívmányainak ötvözésével érhető el a jövőben.

Saját gyógyulásom története

Egy saját sztori is segített felismernem a mikrotápanyagok és a természetben fellelhető vegyületek gyógyulási folyamatokban betöltött kiemelkedő szerepét. Az első egészségügyi intézményben folytatott munkámat megelőzően a szokásos alkalmassági vizsgálatok során derült ki, hogy kétoldali steril tüdőgyulladásom van. Alig pár napom volt ahhoz, hogy munkába álljak, azonban tüdőgyulladással a mellkasomban nem mehettem súlyos beteg gyermekek közé. Elkeseredés helyett hazamentem és a kertünkben összegyűjtöttem több féle gyógynövényt, melyekből tömény főzetet készítettem. Nagyon meg akartam gyógyulni, sokat pihentem és óránként ittam a főzetből két-három napig. Következett a kontroll vizsgálat. Az eredményeket szemlélve a tüdőgyógyász főorvos asszonynak olyan tekintete volt, mint amikor a medikus az első anatómia vizsgáján olyan tételt húz, aminek még a címét sem tudja beazonosítani. Csodák csodájára a gyulladás szinte maradéktalanul eltűnt mindkét tüdőlebenyből és hamarosan megkaptam az alkalmassági igazolást, amivel munkába állhattam a következő héten. Az akkori SZTK rendelőből boldogan viharzottam ki és megfogadtam, hogy soha nem fogom elfelejteni azt az ajándékot, amit a gyógynövényektől kaptam!

A legújabb táplálkozástudományi felfedezéseket, az egyes mikrotápanyagok krónikus betegségek megelőzésében betöltött szerepét és a mikrobiom, azaz az emberi bélflóra egészségünkre, szervezetünk optimális működésére gyakorolt lenyűgözően sokrétű hatásait tanulmányozva úgy döntöttem orvos kari tanulmányokba kezdek, hogy még mélyebb tudással a zsebemben tudjak segítséget, hatékonyan működő kiegészítőket és tanácsokat nyújtani a hozzám fordulóknak.

A Napfényvitamin termékcsaládot 2015-ben alapítottam és a mai napig gyermekeimnek tekintem ezeket a készítményeket.

Számomra a mikrotápanyag készítmények összeállítása, fejlesztése és az ezt megelőző kutatómunka művészet és kedvenc elfoglaltság egyszerre.  Szakmai partnereim tanácsait és az aktuális táplálkozástudományi irányzatokat, hiteles klinikai vizsgálati eredményeket figyelembe véve fejlesztettük ki a termékeket, melyek

kifejezetten a legsürgetőbb egészségügyi problémák esetén biztosíthatnak egy jobb életminőséget a fogyasztóink részére.

2018-ban Dr. Krajkó Zoltán üzletfejlesztési igazgató kollégámmal létrehoztunk a Vitamin Sunlight Kft.-t annak érdekében, hogy a Napfényvitamin termékek és egyedi problémaspecifikus probiotikus készítményeink egyre szélesebb körben legyenek elérhetőek idehaza és a nemzetközi színtéren is.

Küldetésemnek tekintem, hogy problémaorientált és biztonságosan alkalmazható, hatékony kiegészítők mellett olyan tudással és tanácsokkal lássam el fogyasztóinkat, melyekkel valóban elérhetővé válik számukra a teljes értékű egészség!

DR. KRAJKÓ ZOLTÁN

Üzletfejlesztési Igazgató

Dr.Krajkó Zoltán vagyok, a Vitamin Sunlight Kft. Üzletfejlesztési Igazgatója, 52 éves jogász végzettségű.

A sport mindig központi szerepet játszott életemben.

Gyerekkorom  óta aktívan sportolok, versenyszerűen Judoztam, többször nyertem Magyar Bajnokságot és a Magyar Válogatott tagjaként Nemzetközi Versenyeken is értem el helyezéseket. Élsportolóként is igyekeztem az egészséges életmóddal kapcsolatos ismereteket megszerezni és  aszerint élni.

A táplálékkiegészítőket 30 éve fogyasztom és kiegészítem velük étrendemet.

Napjainkban már mindenki előtt ismert, hogy  a megfelelő táplálkozás mellett is szükség van a táplálék kiegészítőkre, viszont az már kevésbé ismert, hogy a szervezetnek konkrétan milyen mikrotápanyagokra,  milyen mennyiségben  és összetételben van szüksége, ezért saját érdekemben kezdtem el ismereteimet ezen a területen bővíteni.

Csak a minőségi termékekben hiszek.

Mind a sportban mind az élet minden területén a maximumra törekedtem mindig, ezért igyekeztem a legjobb minőségű táplálék kiegészítőket  megtalálni , így találkoztam a Napfényvitamin nevű termékekkel is.

Meggyőződésem, hogy kiváló termékek itthon is vannak, nem kell mindenért a külföldieket imádni.

Miután meggyőződtem a termékek kiváló összetételéről és minőségéről,  magam is elkezdtem fogyasztani őket és a legnagyobb ajándéka a fogyasztásuknak az volt, hogy

visszakaptam a mozgás szabadságát!

Nagyon rövid időn belül megszünt évek óta tartó fájdalmam, mely a sportsérülések miatt alakultak ki. Már az egyes termékek rendkívül szakszerű leírása is megfogott,  de a  hatásuk volt számomra a legmeggyőzőbb. Ezen pozitív tapasztalatok után döntöttem úgy, hogy  bekapcsolódok a Napfényvitamin termékek forgalmazásába is.